Vandreture er ideelle til at komme ned i gear

Trækronerne er naturens skyskrabere og i stedet for støj fra tusindvis af biler, kan du høre bølgerne slå mod kysten. At vandre er den perfekte måde at koble af på. Du får gode sanseindtryk i et tempo, dine øjne og dit hoved kan følge med til, og du bliver stimuleret. I samarbejde med Vildmarkcentret kan du planlægge din næste vandretur i den storslåede natur, der omgiver Jammerbugt Kommune.

Vildmarkscentret - Vandreture
Vildmarkscentret - Vandreture
Vildmarkscentret - Vandreture
Vildmarkscentret - Vandreture

Du sætter rammerne

Vandretur er guf for hjernen, der får en veltrængt pause fra skærmtid og byens høje lyde. Lad tankerne flyve af sted, mens du sætter den ene fod foran den anden og vandrer ud i den måske for dig ukendte natur omkring Jammerbugt Kommune. At vandre er for os lig med frihed, fordi du helt selv bestemmer, hvor hurtigt, hvor langt og hvornår. Derfor er vi stærkt motiverede for at finde lige præcis den vandretur, der passer til dine ønsker, og Jammerbugt Kommune er den perfekte setting. Her oplever du nemlig både hav, skov og marker. Du kan fortabe dig i havets blå og lade lyden af bølgerne, der slår mod sandstranden, skylle dine bekymringer væk, så der kun er nuet tilbage. Mærk, hvordan pulsen stiger, når det går opad bakke. Det er sundt for os mennesker at stoppe op og genfinde naturen, høre fuglesang, og hvordan små grene knækker under vores fodsåler. Vandring skaber helt særlige betingelser for at slappe af mentalt, udfordre sig selv fysisk og finde ro.

Du snører støvlerne, vi planlægger

Bliv opmærksom på naturen på en helt anden måde ved at gå rundt midt i den, i stedet for blot at drøne forbi i en bil. Vi kender naturen omkring Jammerbugt Kommune som vores egen bukselomme, og alligevel kan vi stadig forundres og overraskes over, hvor storslået og overvældende den er. Derfor kender vi også de allerbedste vandreruter, hvor du kan genfinde naturen og en nærmest meditativ trance, når du finder en rytme i din gang og bare kigger op, ud og omkring på den smukke natur. Scenariet ændrer sig for hver årstid, så kommer du tilbage og går den samme rute ved en senere lejlighed, får du øje på noget nyt: Naturen har ændret udtryk og form. Vi følger gerne med og udpeger de naturfænomener, du bør se, men måske ikke selv spotter, fordi du ikke har haft ligeså lang tid til at lære ruten at kende. Vi kan også informere om spiselige planter, bær og svampe, du kan være heldig at spotte i skovbunden. Naturen er nemlig sit helt eget spisekammer. Uanset, hvad du ønsker, så planlægger vi en tur, der i længde og udfordring passer til dig – og du kan gå den i dit helt eget tempo.

Vildmarkscentret - Vandreture
Vildmarkscentret - Vandreture

Få en stor oplevelse sammen

Der er noget helt særligt ved at vandre sammen med andre. Det er ikke nødvendigt at tale, skridtene falder ind i en særlig rytme, og i løbet af vandreturen føler man sig pludselig som ét med hinanden og med naturen. Vandreture er en god og sund aktivitet, der kan give store oplevelser. Vandreturene kan planlægges, så de passer til familier med småbørn, der ikke kan gå nær så langt som familier med store. Når kroppen er blevet blæst igennem og gået træt, vil I opleve en helt særlig følelse i kroppen, der gavner søvn og sundhed. I kan tage noget varmt at drikke med, et stykke kage eller en anden snack og gøre ophold på vandreturen for at forny energien. Det er en rigtigt hyggelig aktivitet.

Hvis du vil vide mere, om de vandreture, vi kan planlægge i samarbejde med dig, så tøv ikke med at kontakte os!

Scroll to Top
Scroll til toppen