gastro - Lav mad i det fri
Vildmarkscenteret aarangerer events med fokus på madlavning i det fri. Få en gastrooplevelse med mad lavet over bål. Tag vennerne, familien eller kollegaerne med en tur ud i skoven og hav en hyggelig dag sammen med madlavning i fokus.
Der er en helt særlig stemning, når man står og skræller gulerødder eller snitter løg blandt træstammer, jordbund og mos. Duften af skoven, den friske luft og fuglenes pippen bidrager med de helt rette omstændigheder til at have en rigtig hyggelig dag. Hvis der er noget, som der kan samle mennesker, så er det anderledes måder at gøre ting på. Når der forekommer et twist i måden, som man plejer at gøre tingene på, så kan det pludseligt være meget mere spændende. Det samme gælder for madlavning. En ting som de fleste gør sig i hver evig eneste dag, men som pludselig kan være ekstra interessant, når det gøres på en ny og anderledes måde. Hertil er det blot et plus, når der er mad involveret. Spisning og madlavning er nemlig en disciplin, der forstår at samle mennesker. Når vi danskere skal hygge os, er der ofte mad involveret - og hvorfor ikke også hygge sig med at tilberede maden sammen?
Med en tur med Vildmarkscenteret i skoven for at lave mad, har du og dine med-gastronomer de helt rette forudsætninger for at få en sjov, anderledes og rigtig hyggelig dag sammen. Vi oplever, at der hurtigt spredes en helt særlig stemning, når man skal samarbejde om at få lavet lækker mad i det fri. Nogle sørger for at tænde op i bålet, så der er en god varmekilde, hvorpå maden kan tilberedes. Mens andre sørger for at snitte og skære, så alle ingredienser er klar til at blive tilberedt, anrettet og serveret.
Gastronomi i det fri
Der er et væld af muligheder, når det gælder madlavning i det fri. Man kan faktisk tilberede rigtig meget mad på et højt gastronomisk niveau med ganske få ingredienser og nemme tilberedningsmetoder, som passer godt ind i friluftslivet. Samtidig kan man få en anderledes madoplevelse end den, som vi kender fra det mere traditionelle indendørs køkken. Man kan prøve nye sammensætninger, og der er mange store potentialer i at tilberede maden over bål, da man kan tilføje den helt særlige bål smag til nogle af ingredienserne. Dette uden, at det kommer til at smage af brændt snobrød, som de fleste nok kan forbinde mad over bål med fra barndommen.
Der er noget helt særligt over at lave mad over bål. Det tager ofte længere tid, end det ville gøre i et normalt køkken. Dette da man både skal forberede maden på alternative metoder og tilberede den over et bål, hvor man ikke har samme muligheder for at skrue op for varmen som i en ovn eller på en komfur. Det kræver derfor samarbejde, planlægning og tålmodig, men der er samtidig masser af tid til at hygge sig sammen om det. Vi har hyggen i fokus og samtidig kan man få maden tilberedt, så det smager henrivende. Man kan samles om bålet og sidde og kigge inde i flammerne, mens man får lidt og drikke og ser maden blive tilberedt.
Med et gastronomisk event med madlavning i det fri, kan du sagtens samle en flok i alle størrelser og aldre. Det er sjov for hele familien, hvor selv de små kan være med. Det kan også være en god måde at samle kollegaer, da man på den måde skal samarbejde og være sammen på en helt anderledes måden, end den man er vant til i hverdagen. Det kan bidrage med meget godt, som man kan tage mig sig tilbage til den gængse hverdag igen.
Tag med ud i det fri og lav mad, som selv de højeste gastronomiske kokke ville blive imponeret af - og få en oplevelse, som kan huske i lang tid frem og mindes med dem, som du deler oplevelsen med.