“Om at være Bacontar”

Vildmarkscentret - “Om at være Bacontar”

Bæredygtighed og livsstilsændringer kan fint omsættes i vildmarken.

Lykken er i sande for mig et godt stykke kød. Jeg nyder mine fredagsburgere og ikke mindst duften af bacon. Bacon ER og bliver magisk og forførende!

Smagsfulde oplevelser er, for mig, lig med livskvalitet. Derfor er et uundværligt og højt prioriteret krydderi naturligvis også bacon. Bacon er samtidig det element, som det testeteronbårne folk stemmer glad ind på i mine events. Kvalitativt at bedømme sikrer bacon mig også en rimelig succesrate på mine overlevelsesture, hvor jeg søger kontrasterne mellem “at nøjes” og udnytte ressourcerne til “at påskønne udvalgte elementer i maduniversets overflod”.

Det får mig til at tænke at jeg nok ikke er den eneste, der er bacontar?

Mens jeg var alene i vildmarken fik jeg fisk hver dag, som jeg tilberedte rutinemæssigt ved min hjemmelavede Weber forenden af mit knap så arkitektoniske, men velindrettede og lune shelter. Genkendeligt og praktisk havde jeg indrettet mit vildmarkskøkken så det passede til min foretrukne kogekunst, nemlig kombinationen af kød, røg og salt. Her var dog en lille detalje, der var INGEN salt. Jeg var jo landet ved en ferskvandssø.

Efter 350 fisk kan jeg love, at fantasien ind imellem stikker af, og det var præcist her jeg også blev klar over at jeg var bacontar. For jeg havde røg, jeg havde fisk, men INGEN salt… At mangle salt bliver en lille, men betydelig detalje når man kender forskellen… og forestil jer bacon uden røg og salt?!

Det sker ind imellem at jeg udfordres på at fastholde min livsstil på grund af de overdådige fristende muligheder på menukortet eller i supermarkedet. Derfor har jeg tænkt på om det at være bacontar kan anerkendes blandt andre mulige livsstile som fx vegatar, flexitar og nu også pescetar?

Fiskeri har altid fyldt meget i min fritid, men med et ønske om at leve mere bæredygtigt og ændre forbrugsadfærd, valgte jeg for 10 år siden at tage jagttegn. Jeg indgik en pagt med min kone om, at det nu var slut med vakuumpakket kød og produkter, der ikke levede op til en vis dyrevelfærd og frilandsopdræt.

Jagten er blevet til mere end blot en interesse, det er for mig et berigende univers for min indre vildmand, der giver anledning til at slå sig på brystet og sikre et bæredygtigt måltid til familien… og så stemmer det perfekt overens med at være bacontar.

Scroll til toppen