Vildmarkscenteret - Udeliv

Vildmarkscentret - Udeliv, bål

Udeliv kan være mange ting, og er ikke som ordet kan antyde et liv, man konsekvent lever ude. Udeliv bør være et tilvalg i hverdagen, hvor man prioriterer at bruge noget af sin tid udendørs. Det kan man gøre på mange forskellige måder og i et vidt forskelligt omfang, der alt sammen kan være til gavn for ens generelle velbefindende. 

At være ude i den friske luft kan nemlig siges at være ganske undervurderet. Det er godt for ens velvære at sørge for at bruge noget tid udenfor. Det kan være afstressende i en travl hverdag at bruge noget tid udendørs. Et aktivt valg om at bruge en sum tid udendørs, hvor der ikke er fokus på andet end blot at være og nyde naturen.

Naturens egen medicin

Det kan være helt meditativt at bruge tiden udendørs, da det kan bidrage med så meget godt. Det kan give ny energi, da man dermed får luft til tankerne og dermed kan fortsætte hverdagens trummerum, når man igen vender tilbage til virkeligheden. Man kan se det som et afbræk fra hverdagens stress og jag. Selvom, at man måske ikke føler sig stresset, kan det være gavnlig for langt de fleste alligevel at trække stikket og vælge til at lave ingenting og blot være i nuet i naturen. Derudover kan frisk luft i kinderne og luft til hovedet give overskud til andre ting. Man kan gå en tur for at få hovedet på andre tanker, eller man kan bruge en gåtur til at fokusere og lade hjernen få frit løb på et bestemt emne. Mange oplever, at det er når hjernen får lov at gennemtænke noget i det friske luft, at de gode ideer opstår.

Vildmarkscentret - Udeliv, shelter
Vildmarkscentret - Udeliv, shelter
Vildmarkscentret - Udeliv, shelter

Hos os får du mange naturoplevelser

Her kan du booke mange forskellige oplevelser om naturen og i naturen. Find en der passer dig eller få det fulde overblik i vores kalender.

De mange muligheder ved udeliv givet af naturen selv

Der er mange forskellige måder at dyrke udelivet på. Man kan blot gå en tur i det område, hvor man bor. Man kan dog også vælge at opsøge bestemte områder, som kan bidrage med god energi. Der er nogle, der oplever en særlig kvalitet ved at gå en tur i skoven, hvor man kan opleve bladene på træerne, der gennem årstiderne skifter farve, hører vinden der rusker i træerne, solens stråler trænge ind blandt trætoppene eller den helt særlige duft af skov, som man ikke oplever andre steder. For andre er der ikke noget bedre end en tur til havet, hvor man kan blive blæst godt igennem og tankerne kan lade sig rive med bølgerne.

Disse forskellige måder at bruge naturen på kan opleves i området omkring Saltum. Her finder du både skove med træernes skønne farve, vild natur, områder med mulighed for gåture eller madpakkespisning omkring søer. Derudover har du vesterhavet lige ved hånden. Her kan du virkelig blive blæst igennem og opleve naturens unikke kræfter i måden som naturen former vores landskab. Lad tankerne flyve med og nyd den friske luft i kinderne ved vores alle sammens fantastisk vesterhav og i den nordjyske natur. 

Prioritér udeliv i din hverdag og nyd godt af de mange kvaliteter, som naturen byder os på i de forskellige årstider - ganske gratis. Brug naturen og oplev dens mange positive fordele.

Scroll til toppen